Elektrische fietsen

Een elektrische fiets is veel gebruikt.  Dat is niet verwonderlijk, iedereen kan een duwtje in de rug bij tegenwind gebruiken en zeker tegen een heuvel op. Elektrisch fietsen is ook gezond omdat je zelf moet trappen, maar je komt niet uitgeput en bezweet op jouw werk of school aan.  En wanneer  je kracht of conditie lager wordt omdat je ouder bent of ziek, dan kan je op een elektrische fiets onafhankelijk en actief blijven.

Een elektrische fiets geeft de mogelijkheid van elektrische ondersteuning. Dat betekent dat je er gewoon op kan fietsen met ondersteuning van een middenmotor, voorwielmotor of achterwielmotor. De ondersteuning werkt alleen als je zelf meetrapt,  dus die steun houdt op als je stopt met trappen of remt. Als je dan weer kracht zet volgt opnieuw de elektrische ondersteuning.

Er zijn diverse redenen waarom er meer typen elektrische damesfietsen zijn dan elektrische herenfietsen. De elektrische fiets is in eerste instantie ontworpen voor senioren en mindervaliden. Die zijn gebaat bij een fiets met een lage instap , dus een damesframe.  Een herenframe heeft immers  een hoge stang tussen balhoofd en zadel. Statistisch gezien worden vrouwen ouder dan mannen en daarom is er meer vraag naar elektrische fietsen voor dames.

Nadat elektrische fietsen ook meer gebruikt  werden door forenzen en scholieren, werden er meer elektrische fietsen voor heren geproduceerd. Vanaf dat moment werden er door producenten ook  meer sportievere dames- en unisex e-bikes gemaakt.

Bij Rössler heb je de keus uit de Advanced serie.

© 2020 BIG Wholesale B.V.. All Rights Reserved.